Nieuws

In blijde verwachting

Hier zijn we weer!

Het is een tijdje geleden... Ondertussen werd het YouTube-kanaal omgedoopt tot Bouw Odisee en hebben we zitten broeden op nieuwe ideeën. En we hebben nieuws! Goed nieuws...
Sinds dit najaar is het project 'Circulaire bouwknopen blijven bestaan' gestart. We gaan ons dus opnieuw bezig houden met bouwknopen, bouwknopen 2.0. Deze keer niet zozeer EPB-aanvaarde bouwknopen, maar wel circulaire bouwknopen. Het zal nog even wachten zijn op de eerste resultaten. Maar ben je alvast benieuwd naar de vorderingen van dit en andere projecten? Hou dan zeker ons YouTube-kanaal en andere social media in de gaten!

Tot snel wink

'T is gebeurd!

'T is gebeurd!

Afgelopen weekend hebben we op ons YouTube-kanaal Bouwknopen Uitvoeren de 1000e abonnee mogen verwelkomen. Om een idee te krijgen... het WTCB telt 873 abonnees, producent Wienerberger heeft er 1.487 en Dimitri Vegas & Like Mike een slordige 3.898.522.

Sinds september 2015 staan op het YouTube-kanaal een 20-tal animaties van bouwknopen die op deze website uitvoerig worden besproken. Na een half jaar hadden we 50 bezoekers per dag en na 1 jaar kwamen er al 75 bezoekers langs. Nu, bijna 4 jaar later, zitten we aan meer dan ... 230 bezoekers per dag!

Het is duidelijk, in de bouw streeft men naar een wereld vol EPB-aanvaarde bouwknopen! wink

Bedankt!

De Spouwmuur

In de loop van november zijn we onze Bouwknopen gaan voorstellen aan een 200-tal aannemers uit Vlaanderen. De infosessies omtrent 'De Spouwmuur' en Bouwknopen werden georganiseerd door de Bouwunie, in samenwerking met ISOVER. Mede dankzij de deskundige uitleg van onze collega Marcus Peeters over de spouwmuur zetten we weer een stap dichter bij een ideale bouwwereld met 'perfecte' bouwknopen in de praktijk! wink

 

FEBE Student Contest, stemmen maar!

Waar je op onze website 'Bouwknopen Uitvoeren' geen bouwknopen over terugvindt, is prefab beton. Desondanks biedt prefab beton heel wat voordelen. Voor de wedstrijd  'FEBE Student Contest' zetten 2 van onze derdejaarsstudenten in hun mindmap der duurzaamheid alle voordelen m.b.t. duurzaamheid even op een rijtje. Zeker een kijkje waard!

Vergeet ook niet te stemmen! wink

Bouwknopen op infodag 21 april

Tijdens afgelopen infodag kwamen de bouwknopen aan bod in de voorstelling van de professionele bachelor opleiding bouw van de Odisee hogeschool.

Ben je geïnteresseerd in onze opleiding bouw en ben je vorige infodag niet kunnen langskomen? Niet getreurd! Op zaterdag 23 juni vindt de volgende infodag op onze campus in Aalst plaats. Wees welkom! En ontdek de veelzijdigheid van onze opleiding bouw...

 

Nieuw project: Woningscan

Sinds eind 2016 werken we aan een nieuw project. Deze keer geen bouwknopen, maar wel een app die een volledige bouwkundige inspectie van een woongebouw mogelijk maakt. De app, Woningscan kan geschouwd worden als een 'carpass voor woningen'. De app kan gebruikt worden door professionals die geïnteresseerde kopers van een huis of appartement wensen bij te staan in de keuze van een geschikte woning. De app verwerkt alle bouwtechnische gegevens in een rapport dat objectief de staat van het pand weergeeft. Op die manier kan men verschillende gebouwen op een objectieve wijze met elkaar vergelijken.

Meer info kan je op https://www.woningscan.be terugvinden. Wil je op de hoogte blijven van dit project? Mail dan naar info@woningscan.be.

Bedankt!

Bedankt...
 
... voor de vele views van onze animaties en webapplicatie. Op 1 jaar tijd zijn het aantal dagelijkse bezoekers gestegen van 71 naar 137. dat is bijna een verdubbeling! Het aantal geabonneerde YouTube-gebruikers op ons YouTube-kanaal blijft ondertussen ook stijgen.
 
... voor de interesse in het 'correct willen uitvoeren van bouwknopen'. Want maandelijks ontvangen wij via info@bouwknopenuitvoeren.be enkele vragen met betrekking tot de uitvoering van bouwknopen. We blijven jullie graag helpen, dus stel gerust uw vraag!

Meer dan 100 views per dag

Nieuwsflash...

Enkele statistieken omtrent ons animaties:
Sinds begin dit jaar werden de animaties gemiddeld 100 keer per dag bekeken. Daarnaast hebben meer dan 120 mensen zich geabonneerd op ons YouTube-kanaal.
De meest bekeken animatie is 'opstand plat dak in houtskelet'. Deze animaties kreeg ook de meeste duimpjes omhoog.
 
Op naar nog meer views!
laugh

Met trots ...

Met trots... melden wij u dat vanaf vandaag alle animaties van de 26 bouwknopen op onze website staan!
 
Naast de animatie van elke bouwknoop vindt u natuurlijk ook toelichting van elke uitvoeringsstap, een 2D-tekening, uitleg waarom de bouwknoop EPB-aanvaard is en nog veel meer!
Bekijk alvast de laatst geüploade animatie door op de afbeelding te klikken!
 
Veel leerplezier!
wink

Pagina's