Interactieve bouwknopen

Een woning is maar zo energiezuinig als zijn zwakste schakel. De zwakke schakels in een woning, zijn de plaatsen daar waar verschillende constructieonderdelen samenkomen, namelijk de bouwknopen. Om een helder inzicht te verschaffen in de complexiteit van de bouwknopen worden de bouwknopen stap na stap opgebouwd. Met behulp van 3-dimensionale animaties brengen we de bouwknopen tot leven. Elke bouwknoop is samengesteld volgens 1 van de 3 basisregels omtrent EPB-aanvaarde bouwknopen (optie B). Het zijn eenvoudige regels waarbij het rekenwerk beperkt blijft. Aangevuld met praktische tips ontstaat deze handige webapplicatie, een nuttig werkinstrument voor de complete bouwwereld.

Bekijk bouwknopen

Ontdek meer hieronder

3D animaties

Aan de hand van 3D animaties worden bouwknopen stap na stap opgebouwd. Complexe constructies worden helder weergegeven en zo ontstaat een handig hulpmiddel voor de uitvoerder. 

 

Bouwfysische aspecten

Elke bouwknoop bevat een grondige uitleg over drie bouwfysische eisen: luchtdichtheid, thermische continuiteit en waterdichtheid.

 

Nieuws

Benieuwd naar de laatste nieuwtjes omtrent het project? Bekijk dan zeker de webpagina nieuws.

Ondek het nieuws

Responsive

De site is ontworpen voor een vlot gebruik op alle apparaten. Op een bouwwerf zonder laptop? Bekijk onze site eenvoudig op je smartphone of tablet.

Persoonlijke hulp

Heeft u bij een bouwknoop vragen of opmerkingen, contacteer ons dan gerust. Wij helpen u graag verder!

Stel een vraag

Probeer het zelf