Advies voor KMO’s om duurzaam te bouwen in de praktijk

Niet enkel correct uitgevoerde bouwknopen zorgen ervoor dat u duurzaam bouwt. Het voorkomen van vochtproblemen, de dimensionering van installaties, de keuze van bouwmaterialen, en zoveel meer zorgen ervoor dat u duurzaam bouwt. Hierbij willen wij u helpen...

Sinds begin dit jaar kunt u als KMO met al uw problemen en vragen terrecht bij het LED Duurzaam Bouwen. LED staat voor Laagdrempelige Expertise- en Dienstverleningscentra en is een project van de Vlaamse Hogeschool Raad. Het LED-netwerk biedt bedrijven in Vlaanderen dienstverlening aan. Hierbij is het eerstelijnsadvies (de eerste 4 uren) kosteloos. Het LED Duurzaam Bouwen, van de hogeschool Odisee te Aalst, focust zich op energie, bouwmaterialen, renovatie, praktische uitvoeringen en bouwknopen. Dit allemaal binnen het kader van duurzaamheid. Het team van het LED Duurzaam Bouwen bestaat uit docenten en onderzoekers verbonden aan de onderzoekskern DUBiT van de hogeschool Odisee die als doel hebben aannemers, architecten, ingenieurs, producenten van bouwmaterialen, … te ondersteunen. Dit door de beschikbare theoretische informatie te helpen vertalen naar een praktische oplossing voor een concrete probleemstelling. Hierdoor hopen we dat duurzaam bouwen ook in de praktijk gerealiseerd kan worden en dat we samen met u uw problemen kunnen oplossen.

Heeft uw KMO een concreet probleem omtrent duurzaam bouwen of wenst u vrijblijvend advies? Surf dan naar http://www.lednetwerk.be/led/duurzaam-bouwen of mail naar stijn.vandermeersch@odisee.be of marcus.peeters@odisee.be.